zondag 11 januari 2015

Quilt cursus 2015

Iets na Nieuwjaar kwam de bedenking: 
"Wat zal ik leren in 2015?" en toen kwam er een blogpost over quilten.
Op de site van deze dame startte de Quiltcursus 2015.
De werkwijze is elke maand een nieuwe quiltblok die je kan maken aan de hand van een fotohandleiding (een groot pluspunt in mijn geval).
Negen maanden lang kan je elke maand een quiltblok maken om daarna al deze blokken in een deken naar eigen grote te verwerken.
Ik aarzelde dus niet en bestelde quiltblok nummer 1, kocht vier bijpassende stofjes om mijn eerste quiltblok te maken en kocht een lat en snijmes om aan de slag te gaan.
De handleiding is heel duidelijk uitgelegd en stap voor stap, je mag Marieke van Sew Natural altijd mailen als je vragen hebt dus de kans dat je ergens een fout maakt of vast loopt is klein.
Het snijden daarin tegen met een snijmes was nieuw voor mij en liep niet zo vlot bij het eerste vierkant.
De lat mooi volgen ging niet altijd goed waardoor ik af en toe scheef snee, de druk die je moet zetten op de snijmes is even zoeken want anders heb je stukken die niet volledig gesneden zijn.
Na wat prullen en experimenteren stak de eerste quiltblok dus in elkaar!
Ben best blij met het resultaat, hier en daar kan het meten nog nauwkeuriger want er zijn vakjes iets groter of iets kleiner.
Hop naar quiltblok nummer twee in februari!Vergeet de kleine give-away niet, nog 3 extra volgers te gaan en we zitten aan de 50!
http://mizolilie.blogspot.be/2014/12/bijna-weer-een-jaar-voorbij.html

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me niets voor mij, dat quilten, maar ik heb toch al een paar mooie dingen gezien. Prachtige stofkeuze trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te zien, een andere stoffen-combi! Hij is erg mooi gelukt :)

    BeantwoordenVerwijderen